General English for Competitive Exams| Ordering of Words and Sentences

Posted on Posted in studyhub

General English for Competitive Exams| Ordering of Words and Sentences Dear readers, in this post we have provided questions based on Ordering of Words and Sentences. Because in nowadays almost every competitive exam carry questions based on this.  So, read carefully the questions and try to find out the appropriate answers of every question. For you convenience we have provided the answers at the last of article.

Must Check:  General English For Competitive Exams | Comprehension Living Things In Soil

Questions

General English for Competitive Exams| Ordering of Words and Sentences-

  1. Little

P: that he had been let down

Q: stood by all these years

R:did he realise

S: by a colleague whom he had

The correct sequence should be:

a) RPSQ     b) RSQP     c) QSRP     d) QSPR

 

  1. There was

P: needed for it in everyday life

Q: a time when each family

R: for itself most of the things it

S: actually produced

The correct sequence should be:

a)QRSP     b) RQPS     c) RSPQ     d) QSRP

 

  1. Then

P: it struck me

Q: of course

R: suitable it was

S: how eminently

The correct sequence should be:

a) SPQR     b) QSRP     c) PSRQ     d) QPSR

 

  1. All such students

P: get success

Q: who are honest and hard-working

R: and recognisation

S: in every walk of life

The correct sequence should be:

 a) SPRQ     b) PRQS     c) QPRS     d) PSRQ

 

  1. The president

P: a brief vacation at Shimla

Q: is returning from

R: in order to attend a press conference

S: with his wife and children

The correct sequence should be:

a) QSRP b) QPRS    c) SQPR     d) RSQP

 

S1: A ceiling on urban property.

S6: Since their value would exceed the ceiling fixed by the government.

P: no mill-owner could own factories or mills or plants

Q: and mass circulation of papers

R: would mean that

S: no press magnate could own printing presses

The correct sequence should be:

a) QSRP     b) RPSQ     c) SRPQ     d) QPSR

 

  1. S1: Smoke oozed up between the planks

S6: Most people bore the shock bravely

P: passengers were told to be ready to quit the ship.

Q: the rising gale fanned the smouldering fire

R: everyone now knew there was fire on board

S: flames broke out here and there

The correct sequence should be:

a) SRQP     b) QPSR     c) RSPQ     d) QSRP

 

  1. S1: American private lies may beseem shallow.

S6: This would not happen in China, he said,

P: Students would walk away with books they had not paid for

Q: A Chinese Journalist commented on a curious institution the library

R: Their public morality, however, impressed visitors.

S: But in general they returned them.

The correct sequence should be:

a)PSQR     b) QPSR     c) RQPS     d) RPSQ

 

  1. He approached the teacher

P: at school

Q: to know

R: in his studies

S: how his son was getting on

The correct sequence should be:

a) PQRS     b) PQSR     c) QSRP     d) QSPR

 

  1. A moment comes

P: when we step out from the old to the new

Q: which comes but rarely in history

R: and when the soul of a nation

S: long suppressed, finds utterance

The correct sequence should be:

a) QPRS     b) PRSQ     c) QRSP     d) RSQP

 

Answers

  1. a)
  2. d)
  3. c)
  4. c)
  5. c)
  6. b)
  7. a)
  8. b)
  9. c)
  10. a)

I hope you got meaningful information here. If you like this post then shares it with your friends at social sites and also shares your feedback to us by writing a comment below in the box. For further questions stay tuned with us.

Must Check: English For Competitive Exams | Comprehension School Learning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *